غول گرافیک دنیا فتوشاپ

غول گرافیک دنیا فتوشاپ

همه چیز در فتوشاپ و برنامه های ادوبی
غول گرافیک دنیا فتوشاپ

غول گرافیک دنیا فتوشاپ

همه چیز در فتوشاپ و برنامه های ادوبی

آموزش کار با عکس در فتوشاپ

ادوبی فوتوشاپ (به انگلیسی:" Photoshop" به معنی کارگاه عکاسی) یک پردازشگر گرافیکی است که بدست شرکت ادوبی گسترش یافته و برای ایجاد، ترکیب، ویرایش، بازسازی و یا دگرگونی عکس‌ها و نگاره‌ها بکار می‌رود. فتوشاپ برای سیستم‌عامل ویندوز و مکینتاش به‌کار می‌رود. هم‌چنین نگارش‌های گوناگون این نرم‌افزار تا نگارش دهم، در سیستم‌عامل لینوکس نیز با کمک ابزارهای میانه (مانند کراس‌اوور) قابل استفاده است. 


آخرین نسخهٔ رسمی فتوشاپ Adobe Photoshop Creative Suite 5  یا به اختصار CS5 می‌باشد که در تاریخ ۲۳ فروردین ۱۳۸۹ هجری شمسی معرفی و در تاریخ ۳۰ آوریل ۲۰۱۰ - ۱۰ اردیبهشت ۱۳۸۹ هجری شمسی برای فروش و در دو نسخه بیسیک (به انگلیسی: Basic) و اکستندد (به انگلیسی: Extended) عرضه شده‌است . البته نسخه Adobe Photoshop CS6 v13.0 هم به صورت Pre Release (نسخه ای که قبل از انتشار رسمی منتشر می شود) قابل استفاده است که می توانید از اینجادریافت کنید.   

 اگرچه در ابتدا فتوشاپ برای ویرایش عکس‌ها جهت چاپ روی کاغذ طراحی شده بود، اما به خاطر تنوع ابزارهایی که در اختیار کاربر می‌گذارد، از فتوشاپ به طور فزاینده‌ای برای تولید و ویرایش عکس‌ها در فرمت‌های دیجیتال (به خصوص برای استفاده در وب) استفاده می‌شود.

و اما توماس نول (Thomas Knoll) مهندس نرم افزار ساکن آمریکا و فارغ التحصیل از دانشگاه میشیگان. او به همراه برادرش جان نول  (John Knoll) توسعه فتوشاپ را با زبان C++ آغاز کرد. جان نول هم یکی از سازندگان اصلی فتوشاپ محسوب می شود.

  توماس نول در دوره دانشجویی خود در حال کار روی برنامه ای بود که بتوان با آن روی تصاویر کار کرد. در آن زمان مانیتور های سیاه وسفید وجود داشت. و توماس همچنان روی این قضیه فکر میکرد. او برای این امر برنامه ای نوشت و هیچ گاه فکر نمیکرد که این برنامه ساده روزی به بزرگترین و محبوب ترین نرم افزار دنیا تبدیل شود. جان نول برادر توماس هم در یکی از بزرگترین شرکت های جلوه های تصویری به نام لوکاس فیلم مشغول به کار بود. لوکاس فیلم با ساخت فیلم هایی نظیر جنگ های ستاره ای ثابت کرده بود که جلوه های ویژه می توانند با ترکیب شخصیت های خیالی و داستانی دور از ذهن به یک پدیده در دنیای سینما تبدیل شوند.



در پی موفقیت عظیم آن فیلم جان از برادرش توماس خواست که از برنامه ای که نوشته برای تولید در تصاویر دیجیتالی استفاده کند. این برنامه ساده باعث شد تا این دو برادر با هم دیگه بتونند آغازگر توسعه این برنامه باشند. پس از سال ها کار روی این برنامه در تابستان سال ۱۹۸۸ میلادی بلاخره جان به این نتیجه رسید که کاربرد برنامه ساخته شده به حدی از انتظار رسیده که بتوان آن را با عنوان یک محصول تجاری استفاده کرد.

توماس از این فکر جان شگفت زده شد و به برادرش گفت: جدا میشه این برنامه برو به کسی بفروشیم؟ جان هم برادرش رو متقاعد کرد و به او گفت: این مسئله دور از ذهن نیست و این امکان داره که بتونیم این نرم افزار رو توسعه بدهیم و به یک محصول تجاری تبدیل کنیم.

البته در آن زمان فروش چنین برنامه ای به همین سادگی نبود. این قضیه باعث شد تا این دو برادر بیشتر به فکر فرو بروند تا برای محصول خود نتیجه بگیرند.

بعد از مدتی بر آن شدند تا نامی را برای این برنامه انتخاب کنند. البته دقیقا نمیدونم نام فتوشاپ رو از کجا الهام گرفتند ولی گفته اند که یک سری از نزدیکان آنها این نام را برای این نرم افزار انتخاب کردند.  

«تولد فتوشاپ»

و اینجا بود که فتوشاپ متولد شد. در این مدت توماس تمام وقت خود را روی کار با این برنامه گذاشته بود و برادرش جان به دنبال شرکتی بود که بتواند روی برنامه آن ها سرمایه گذاری کند. پس از جستجوی بسیار با شرکت ادوبی آشنا شدند. در آن زمان شرکت ادوبی روی اسکنرهای نقشه بیتی کار میکرد. پس از توافق با ادوبی توماس و جان توانستند از برنامه ای که نوشته بودند در کنار اسکنر های ادوبی حدود دویست نسخه از آن را به فروش برسانند. این اولین فروش تجاری این دو برادر بود. در همین اثنا جان نرم افزارش را به مهندسان شرکت اپل نشان داد. این موفقیت عظیمی بود برای توماس و جان. مهندسان اپل هم روی برنامه توماس و جان تحقیقاتی کردند و به نتیجه رسیدند که این برنامه میتواند قابلیت های خوبی داشته باشد. در ابتدا به فتوشاپ به دید یک نرم افزار برای ادیت و ویرایش تصویر نگاه میکردند ولی جان بیکار ننشست و بعد ها کدهایی نوشت که باعث خلق جلوه های ویژه در فتوشاپ میشد. من سعی کردم خیلی مختصر تاریخچه رو براتون توضیح بدم که خسته کننده نباشه. چون در این سال ها اتفاقات بسیاری افتاد. 

سرانجام در سال ۱۹۸۹ نسخه یک نرم افزار فتوشاپ به بازار عرضه شد. و پس از یک سال در سال ۱۹۹۰ نسخه ای تکمیلی ۱٫۰٫۷ منتشر شد.

Photoshop چیست؟


هنگامیکه در سال ۱۹۸۷، نخستین بار نرم افزاری با نام Display برای سیستم عامل مکینتاش تولید شد، کمتر کسی تصور می کرد که در سالیان آینده این برنامه بتواند جایگاه نخست صنعت گرافیک دنیا را به خود اختصاص دهد. با این وجود، با ارائه نسخه ۲.۰ فتوشاپ در سال ۲۰۰۲ برای ویندوز، آوازه این محصول در سرتاسر جهان پیچید. گذر سالیان طولانی، به سازندگان فتوشاپ این امکان را داد تا با بهبود عملکرد، افزایش ابزارها و همچنین رفع مشکلات نسخه های جدیدی از آن را ارائه کنند. در این میان، Adobe Photoshop CS6 با تغییرات خاص نرم افزاری و همچنین افزایش ابزارها و عملکردها به کاربران امکان می دهد تا به راحتی و مطابق با آخرین تکنولوژی های روز دنیا بتوانند به ایجاد و ویرایش فایل های گرافیکی بپردازند.

در این میان، ابزارهای این نرم افزار گرافیکی به شما امکان می دهند تا به سادگی به ایجاد و ویرایش تصاویر گرافیکی مورد نیاز خود پرداخته و پالت های آن، امکانات بیشمار دیگری را در اختیار شما قرار می دهند. مسلماً در خصوص کارایی های این نرم افزار قدرتمند پس از فراگیری کامل کلیه مباحث سه دوره مقدماتی، متوسط و پیشرفته بهتر می توان قضاوت کرد که چرا این نرم افزار، پرکاربردترین ابزار گرافیکی در سطح جهان است.


کاربردها و فرصت های شغلی

در نمای کلی، فتوشاپ نرم افزاری است که از آن می توان در امور شخصی و شغلی استفاده کرد. در واقع، ویژگی های بی نهایت جذاب و حرفه ای این برنامه، به هر کاربری امکان می دهد تا از فتوشاپ به راحتی استفاده کرده و کارهای شخصی خود را توسط آن انجام دهد. در واقع، شاید شما هم به این فکر افتاده باشید که عکسی را ترمیم کرده و یا قسمتی از آن را جدا کنید و یا بخواهید تا لوگوی وبلاگ خود را تغییر داده و یا حتی بخواهید تا با خلق یک تصویر، آن را در Background ویندوز استفاده کنید. در این حالت فتوشاپ، قوی ترین و در دسترس ترین نرم افزار کار بر روی فایل های گرافیکی بوده و به شما امکان می دهد تا تمامی کارهای ذکر شده را به راحتی انجام داده و حتی پا را از این نیز فراتر بگذارید. البته قدرت نرم افزار فتوشاپ بگونه ای است که چرخ بسیاری از مشاغل نیز بر پایه آن می چرخد. در واقع، اکنون گرافیست های زیادی در سطح جهان وجود دارند که با طراحی فایل های گرافیکی نظیر کارت ویزیت، سربرگ، پوستر، بنر، بیلبورد و مانند آنها درآمدهای مناسبی دارند. علاوه بر این، فتوشاپ در صنعت عکاسی نیز محبوبیت و جایگاه ویژه ای دارد. در واقع، امکان ترمیم و رتوش تصاویر، رنگی کردن عکس ها، حذف لکه های پوستی، گریم، آرایش و تبدیل عکس های آماتور به حرفه ای از جمله کاربردهای فتوشاپ در صنعت عکاسی بوده که از این راه همواره شغل ها و درآمدهای فراوانی بوجود می آید. طراحان وب نیز از جمله کاربران همیشگی نرم افزار فتوشاپ بوده و همواه سعی می کنند تا طراحی اولیه وب سایت خود را با استفاده از فتوشاپ انجام دهند.

در واقع امکانات فوق العاده فتوشاپ در کاهش حجم فایل ها از جمله مزایایی است که در طراحی وب بسیار مهم و کارگشاست. علاوه بر موارد ذکر شده، فتوشاپ در صنعت، تجارت و علوم کامپیوتری نیز نقش بسیار مهم و جایگاه ویژہ ای را داشته و همواره در فهرست نرم افزارهای لازم برای شرکت ها و مؤسسات مختلف وجود دارد.

 جمعه 22 اردیبهشت ماه سال 1391 10:57 PM نویسنده: سعید چاپ